středa 18. dubna 2018

Výhody zdravého životního stylu

Ahojte moji čtenáři ♥
 
Zdravý životní styl, to je prostě něco, co se stalo nedílnou součástí mé samotné. A stejně se v mém okolí pořád najdou lidé, kteří nechápou, proč jsem se touto cestou vydala. Proto bych vás v dnešním článku ráda seznámila s výhodami zdravého životního stylu.

Tento článek pojmu i lehce motivačně - věřím, že se zde najde spousta čtenářů, kteří se zdravým životním stylem teprve začali, ale také spousta těch, kterým to zatím nic neříká. Tak aby měli představu, jaké benefity to jim samotným a hlavně tělu může přinést.

Protože nic není jenom bílé nebo černé, i zdravý životní styl má svá úzkalí. Pokud by jste chtěli článek i o nich, budu moc ráda, když mi dáte vědět do komentářů :) Nebudeme to déle zdržovat a jdeme na to!

Lepší zdraví
A teď myslím tu část, která není oku viditelná. Jste to, co jíte. Na zdravém stravování se nemusíte bát, že by vám bývalo nějak těžko nebo vás nějak extrémně trápili nemoce. Také budete bývat méně unavení. Třeba na začátku si budete myslet, jak se vám kvůli stravě zhoršila pleť - opak je pravdou. Ve formě pupínků (beďarů) se dostanou ven škodlivé látky z těla, které se tímto způsobem čistí. Stačí jenom vydržet a ono to přeje! Potom budete mít pleť, že ji vám budou moc záležet. S tím je spojené i to, že když budete poté jíst více nezdravě, brzy se to projeví na vaší pleti tak bacha na to.

https://i.pinimg.com/564x/9f/2d/71/9f2d7132ef3bdf2a5d8a10146df8d78f.jpg
Zdravý zevnějšek začíná zdravým vnitřkem.


Lepší kondička
Myslím, že to se hodí i do života. Pokud budete chodit na procházky, jezdit na kole nebo na bruslích, běhat či jinak aktivně sportovat, budete poté lépe zvládat v běžném životě činnosti, které vám dříve dělali problém. Například vyjít bez zadýchání schody! A tady pri zombie apokalypse jim utečete B)  Člověk nikdy neví, takže trénujte.


Větší síla
Viz předchozí bod. Případného zombíka hravě složíte na zem! Ne, to byl vtip, teď více z normálního života. Už pro vás z nákupu nebude muset nikdo jezdit, protože to hravě unesete. A taky otvírání okurek zvládnete na jedničku. Ženy nebojte, posilovna z vás neudělá muže, jenom krásně zformuje vaše křivky.

Úbytek na váze
Akorát toto se týká jenom začátku. Zprvu nebudete jíst nijak složitá jídla, protože to ještě nebudete mít zažité jako klasické vaření. Takže vaše strava bude více odlehčená a projeví se to úbytkem na váze. Ale zase tolik se neradujte. Může to být jenom voda zadržovaná vaším tělem, pokud jste předtím jedli hodně sacharidů a cukrů (sladkosti, ovoce, hodně přílohy, pečivo..). I tak to vaší postavě jenom prospěje.

https://i.pinimg.com/564x/8f/fb/3b/8ffb3bffc661a2aa91ed35ea8a6bb41b.jpg
Zdravé stravování je formou seberespektování.

Poznání nových lidí
Aby člověk byl neustále v obraze, je dobré být součástí různých skupin na Facebooku, kde můžete čerpat mnoho inspirace k vaření, ale i samotných receptů. Tímto způsobem se dostanete do kontaktu s lidma, kteří jsou naladěni na stejné vlně jako vy a můžou tak vzniknout nová přátelství. Já jsem se už takhle přes internet seznámila se 3 slečnami díky zdravému životnímu stylu, se kterými poté proběhlo i osobní setkání ♥ Jedna z nich je například Miška z blogu Navrmi.

Objevování nových chutí
Než jsem přešla na zdravý životní styl, můj život byl pouze rohlík, vysočina a tvrdý sýr. A tohle jsem jedla skoro pořád dokola. Nikdy jsem nejedla tak rozmanitě jako právě teď. Myslím, že potraviny jako tofu, jáhly, pohanka, bulgur, pšeničné klíčky, oříšky a semínka (nesolené, nejlépe nepražené), ovesné/rýžové/pohankové vločky, chia semínka, goji, avokádo, podmáslí a mnoho dalších, se v normálních jídelníčcích moc neobjevují a je to škoda. Tělo přichází o cenné živiny.



Prevence proti nemocem
Víte například to, že mandle jsou jedním z nejbohatších zdrojů vápníku v rostlinné říši a přispívají ke zdravé funkci nervového systému? V jáhlách (jáhlech, nevím, jak by jste to napsali vy? :D) zase najdeme křemík, který se v potravinách moc nevyskytuje. Naše tělo potřebuje křemík pro silné a zdravé vlasy, nehty, zuby a pokožku. Ještě sem dám pro představu tuňáka. Ten obsahuje jód, který je nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy, jako stavební prvek k tvorbě hormonů tyroxinu a trijódtyroninu, které řídí látkovou výměnu všech tělesných buněk.

https://i.pinimg.com/564x/83/64/5a/83645aeefd22aab8270a369855bc475b.jpg
Starej se o své tělo. Je to jediné místo, kde musíš žít.

Pozitivismus
Protože zdravý životný styl nesouvisí pouze se zdravým stravováním a pohybem, ale také s myslí. Musím vás ale předem upozonit, tohle je trochu běh na dlouhou trať. Ale stojí to za to. Jakmile se budete na svět (a sebe!) více usmívat, život se na vás taky usměje a odmění vás. Možná si říkáte, jak by něco takovéhlo mohlo fungovat, ale věřte nebo ne, u mě to platí :) Kdykoliv udělám něco navíc z vlastní iniciativity, vždy se mi to ze shora nějak vrátí ♥

Stálost váhy
Tento bod myslím v tom smyslu, že když si třeba jednou týdně dáte něco, na co máte chuť - ať už milujete svíčkovou nebo třeba medovník, tak se nic nestane. Když zase zpátky najedete na svůj režim a zasportujete si jako vždycky, vaše tělo nepozná žádný rozdíl ;)

https://i.pinimg.com/564x/4e/f5/1f/4ef51f0750ac82822e4a514613637004.jpg
Zdravé stravování není dieta, je to životní styl.

Tak, to by bylo pro dnešní článek vše. Já doufám, že jste načerpali nějakou motivaci, která vás donutí se zamyslet nad tím, co svému tělu dáváte a zda je to pro něj přínosné. Určitě chybu neuděláte, když by jste si několik jídel do týdne udělali trochu zdravější. Vaše tělo vám jenom poděkuje :)
Pa, Míša.

Zajímáte se o zdravý životní styl nebo se nedokážete vzdát všemožných dobrot? Snažíte se aspoň někdy si vybrat tu zdravější variantu? Co vy vidíte jako největší výhodu zdravého životního stylu?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu

 
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

31 komentářů:

  1. Super článek! :) musíš úplně se vším souhlasit :) když jse se začala zajímat o zdravý životní styl, tak jsem objevila mnoho různých potravin, o kterých jsem dřív neměla ani tušení :) každopádně nejsem úplně 100% na zdravém stravování, ale snažím se alespoň těch 80% :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Já teď jím věci, které jsem dřív nejedla a o některých jsem ani nevěděla, že existují :D Já většinou v týdnu jím na 100%, ale o víkendu si dopřávám :) Teď to byla svatba, minulý víkend přítelův taťka slavil narozky, tak jsme byli pozváni na oběd, to je pořád něco.. :)

      Vymazat
  2. Krásný článek! Máš pravdu, tohle to do sebe určitě má :) snažím se jíst zdravě, ale někdy to nejde úplně po másle :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji Peti :) I já si celkem často a mooc ráda dopřeju nějakou klasiku ;) Člověk to nemůže tolik hrotit :)

      Vymazat
  3. Super článok. Máš pravdu. Veľa vecí ti zdravý životný štýl dokáže vylepšiť. Ja mám ale obdobia kedy jem stále niečo nezdravé a kedy zasa len zdravé :) U mňa sa to hodne kolíše a pokiaľ to moje telo neyžaduje tak jem tak ako mi príde. Kondička je ale dôležitá a pohyb stále mám. To je podľa mňa na tom zdravotnom štýle hlavný bod :)

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to tak mám :D A v poslední době, nevím proč mám na ty klasické nedravé věci větší a větší chuť. Ale snažím se hýbat jak jen to jde. :)

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok, už dlho premýšľam nad zmenou, takže vďaka za pozitíva zdravého životného štýlu. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát Ti děkuji ♥♥ Rádo se stalo :) Doufám, že svůj život obrátíš aspoň trochu ke zdravému životnímu stylu :)

      Vymazat
  5. Skvěle sepsaný článek !! :) Já se nějak extra nezajímám o zdravý životní styl, ale vyhýbám se sladkému, ale někdy prostě nejde odolat a cvičím :) momentálně jsem konečně přidala jógu, kterou cvičím každé ráno <3.

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Leni ♥ Jo, jóga je super :) Já se jí snažím zařazovat 1x týdně 30 minut :)

      Vymazat
  6. Mám ještě i ráda Dermacol co se týče účinnosti :) a pak ten veganský z DM

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezky napsané, ono na tom něco bude. :-) Všechno souvisí se vším a pokud člověku zdravý životní styl vyhovuje, pak určitě přijdou všechny ty klady, které jsi vypsala. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti :) To určitě ano :) Jak se chováš ke svému tělu se projeví na venek :)

      Vymazat
  8. Já se pohybuji vážně pravidelně, cvičím atd...ale teda když dojde na jídlo tak se třeba v sladkém nijak neomezuji:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ani není potřeba, když takhle tezky cvičíš :) Jen tak dál s tím pohybem! :)

      Vymazat
  9. Pěkný článek, je to hezky shrnuté :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Se vším souhlasím :) Já vařím a jím tak nějak normálně, ale přeci jen pozoruju, že mi z některých jídel není úplně dobře, proto je raději vyřadím či předělám na zdravější verzi :) Super článek!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný přístup Aničko! ♥ Když jsem byla malá, taťka dělal topinky klasicky na oleji, pak se naši rozvedli a mamka je pak dělala jenom na sucho na plotýnce a ty mi moc chutnaly. Když ale pak taťka udělal ty jeho, nebylo mi z nich dobře kvůli velkému množství oleje :) A děkuji! ♥

      Vymazat
  11. Skvělý článek! :) U mě je to jak kdy.. někdy jím jak prasátko, někdy pěkně, někdy prostě trochu zdravě, trochu ne... Ale momentálně se snažím najít nějaký zlatý střed :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Já to mám dost podobně, bohužel se mi ten zlatý střed nějak nedaří najít :( Ať se aspoň tobě ho podaří najít :)

      Vymazat
  12. Já určitě to objevování nových chutí, pozitivní pocity a celkově lehkost při trávení. Poslední dobou přicházím na chuť zdravému jídlu, jen to cvičení ještě pokulhává. Moje fyzička je hrozná, musím začít. :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý krok dopředu Leni :) A ono se stejně říká 70% úspěchu je strava :D Ale kondička není nikdy na škodu. Teď začíná být tepleji, tak to určitě půjde samo :)

      Vymazat
  13. Skvělý článek! Já jsem začala cvičit a chtěla bych začít jíst i víc zdravě. Tak snad se mi to povede :) Sice se cítím dobře tam, kde jsem teď, ale vím, že občas, když sním fakt hodně špatného jídla (dám si třeba hodně sladkostí), tak je mi pak blbě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Určitě Ti to půjde skvěle :) Joo, toto mám dost stejně. I po mastném mi není moc dobře na žaludek :)

      Vymazat
  14. Nádherný článek! Tohle je třeba sdílet a připomínat si, je to důležité! :) Pro mě to všechno jsou vedlejší bonusy, ale to nejhlavnější, když najedu na zdravý režim pohybu a jídla (protože mívám období, kdy se mi to udržet nedaří...) tak ten nejlepší na tom je prostě ten pocit. ♥ Plno energie a chuť do života. To žádný kafe nenahradí. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Přesně! Po svíčkové a pod jsem vždycky úplně unavená a nic se mi nechce dělat :)

      Vymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravý životní styl má samé výhody :-) Od té doby, co se snažím žít zdravě, se cítím mnohem lépe a jsem plná energie :-) . Dokonce jsem podstoupila biofotonický skener , abych zjistila hladinu karotenoidů v kůži. Ty totiž zdraví člověka hodně ovlivňují, tak se na něj také objednej a pak dej vědět, jak jsi dopadla :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc ráda slyším! :) Nikdy jsem o tom neslyšela, ale myslím, že naše tělo ví, co dělá a když mu dávám potřebné živiny, není to třeba nijak podporovat :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥