pondělí 5. června 2017

Tuňákové lasagně

Tuňákové lasagně


Přítel někde viděl tuňákové lasagně a mě se nelíbil recept, tak jsem hledala a dala dokupy několik a vyšla z toho tahle dobrota! Nemám teda ponětí, jak chutnají klasické tuňákové lasagně, ale toto je opravdu bomba!! Jsou to 4 porce, což je u mě nezvyklé, protože většinou vařím jednoporčně pouze pro mě, ale poslední dobou často o víkendu vařím na více dní, abych ušetřila čas a mohla být déle s přítelem. :) Recept je jednoduchý, pouze zašpiníte hodně nádobí, ale výsledek bude stát za to! :)


cca 250g lasagní (1/2 balíčku)
2 velké plechovky tuňáka
500ml řidkého rajčatového protlaku
100g eidamu
2 cibule
polévková lžíce řepkového oleje
sůl, pepř, oregáno, bazalka

na bešamel:
1 1/2 hrnku mléka
100g eidamu
2 PL rýžové mouky


Použila jsem klasické semolinové lasagně z Penny. 35kč za 500g :) Na "bešamel" v mléku rozehřejeme nastouhaný eidam, až se rozpustí, vmícháme rýžovou mouku a mícháme do zhoustnutí. Opravdu to chce použít rýžovou, ta hodně vstřebává mléko. Dáme stranou. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme tuňáka, protlak a ochutíme. Pokud máte lasagně s nějakou přípravou, tak je předpřipravte. Pokud ne, tak vymažeme pekáč (27x18cm). Na spod dáme 1/3 bešamelu, pak lasagně (pořádně vrstvy mačkáme na sebe, aby se nám tam ty všechny dobroty vešly), pak tuňákovou směs, lasagně, tuňák, lasagně, bešamel, lasagně, tuňák a prostě než nám dojdou suroviny. Posladní vrstva musí být bešamel. Posypeme nastouhaným eidamem a pečeme na 200°C asi 35min.

Omluvte kvality fotek, nečekala jsem, že to budu zveřejňovat :D :D 


A co vy? Předěláváte si nezdravé jídla do zdravějších podob, aby jste si je mohli dopřávat i když žijete zdravě? :) Já neustále :D :D A z 90% se mi to nadmíru povede! Jej! Copak jste naposledy předělali do zdravé podoby? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥