pátek 4. března 2016

Něco málo k receptům

Ahojte všichni!

Vzhledem k tou, že miluju pečení a často si sama vařím obědy, bude to hodně receptů se vším všudy (kalorie+makra). Tak bych k ním něco málo chtěla říct.

Nejdříve ke zkratkám
  • ČL = čajová lžička
  • PL = polévková lžíce
  • prdopeč/pdp = pečící prášek do pečiva
  • peanutbutter/pb = arašídové máslo
Určitě někdy najdete v receptech věci, co Vám nechutnají nebo zrovna nemáte doma. Pokud je to ,,doplňková věc", rozinky, kokos, oříšky, můžete to vynechat nebo něčím podobným nahradit. Pokud zrovna nemáte třtinový cukr, můžete použít jakékoliv jiné sladidlo (med, různé sirupy, normální cukr). To stejné například s celozrnnou moukou, pokud Vám to nevadí, klidně můžete použít normální mouku nebo namleté vločky.

Jestli to pro Vás bude málo sladké, můžete to klidně víc osladit. Když vám to bude připadat moc husté, zřeďte to moukou/mlékem. Naopak můžete zahustit vločkami nebo celozrnnou moukou.

Co se týče zdobení kašiček, lívanců, palačinek, sladkých pizz, placek a všechno možného, můžete to ozdobit čímkoli chcete. Co uvádím já jsou pouze moje tipy, rady, jak to jím já. Můžete zaměňovat druhy ovoce, oříšky, sladidel... Ale pak už to moc nebudou ty recepty, že... :D

Například u jogurtů uvádím přímo značku (výrobce). Není to žádná reklama, ale jde o to, že jogurty se hodně liší v gramech tuků a bílkovin na 100g.

Asi nejdůležitější věc - Pokaždé když použijete jinou věc, než mám uvedenou v receptu, kalorie i makra se změní, proto to berte jen orientačně.

Možná Vám přijde, že tyto recepty jsou hodně kalorické, ale není to tak. Denní příjem člověka by měl být 2 000 kcal. Takže 1/4 denního kalorického doporučeného příjmu na snídani bych řekla, že je tak akorát. :)

A přece, chceme být krásné, zdravé a fit a ne jenom kost a kůže, no ne?


Síla je nová hubená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥